Φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής & τεχνολογίας 2023

Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, η ομάδα “Φαναριώτες”, αποτελούμενη από μαθητές της Γ’ Τάξης Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής, μαζί με τους καθηγητές κ. Γεώργιο Κορδογιάννη και Γεώργιο Καλλοντζή, παρουσίασαν διαδικτυακά το έργο τους, στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας που συνδιοργάνωσαν το Μεταπτυχιακό ΔΙ.Φ.Ε.Τ. του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και πολλά Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) απ’ όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Το έργο των μαθητών κατασκευάστηκε στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Εφαρμογών του σχολείου μας, και πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης φαναριών για πόλεις σαν τη Μυτιλήνη που παρέχει επί πλέον ενημέρωση και κυκλοφοριακή υποβοήθηση. Εκτός από τη διαχείριση των φαναριών προβάλει πληροφορίες χρήσιμες στους οδηγούς (ώρα, μετεωρολογικά δεδομένα, ανακοινώσεις πολιτείας κ.ά.) και υποβοηθά την κυκλοφορία των ασθενοφόρων και της πυροσβεστικής (δίνοντας προτεραιότητα στο ρεύμα κίνησής τους). Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που το κόστος του δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες οποιουδήποτε Δήμου.

Η ομάδα των “Φαναριωτών” αποτελείται από τους μαθητές: Μιχ. Γιουβανάκη, Μιλτ. Κάιτατζη, Κων. Καλογνωμά, Δημ. Κάσσο, Βλάσ. Μάρκου, Ισμέτ Ντούλε, Μαρία Σακελλάρη, Νικ. Τσιβγαδέλλη, Ιγν. Moυτζούρη, Ευσ. Ψωμάς Ατσίδη και Παν. Τουμάνη.