Εργαστήριο Εφαρμογών Η/Υ.

Τα Εργαστήρια μας

Εργαστήριο ” Κοινωνία της πληροφορίας”

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

Α΄ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ-ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2ΩΡΕΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Όλα τα μαθήματα Πληροφορικής έχουν εργαστηριακό προσανατολισμό, καθώς η διδασκαλία, τόσο των θεωρητικών, όσο και των εργαστηριακών ωρών, απαιτεί τη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Διαδικτύου, για την αναζήτηση, πρόσβαση και αξιοποίηση εκπαιδευτικού λογισμικού, υπηρεσιών και ψηφιακού υλικού, κυρίως από εκπαιδευτικές πηγές και αποθετήρια (Φωτόδεντρο, Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, Αίσωπος κ.α.).

Β΄ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ-ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ

Το μάθημα αυτό απευθύνεται στους μαθητές της Β΄ τάξης Επαγγελματικού Λυκείου που παρακολουθούν το μάθημα γενικής παιδείας «Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ», το οποίο έχει ως γενικό σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές βασικούς τομείς και θεμελιώδεις έννοιες της Επιστήμης των Υπολογιστών και παράλληλα να αναπτύξουν αναλυτική και συνθετική σκέψη. Το μάθημα καλύπτει το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος και διαρθρώνεται σε πέντε κεφάλαια:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ Η/Υ 1ΩΡΑ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Γ΄ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ-ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ Η/Υ 1ΩΡΑ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το μάθημα γενικής παιδείας του Προγράμματος Σπουδών (ΠΣ) της Γ´ Λυκείου των ΕΠΑ.Λ. με τίτλο «Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» είναι η φυσική συνέχεια του μαθήματος, που διδάσκεται, με τον ίδιο τίτλο, στην Β´ Λυκείου των ΕΠΑ.Λ.
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις
σε τομείς και σε θεμελιώδεις έννοιες που σχετίζονται με την Επιστήμη της Πληροφορικής και να αναπτύξουν την αναλυτική και την συνθετική τους σκέψη. Η προσέγγιση που ακολουθείται, σχετίζεται με θέματα τόσο της θεωρητικής, όσο και της εφαρμοσμένης Επιστήμης των Υπολογιστών.