Εργαστήριο Κομμωτικής Τέχνης

Το εργαστήριο κομμωτικής του σχολείου μας είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα εργαλεία κομμωτικής που απαιτούνται ώστε να εκπαιδευτούν σωστά οι νέοι μαθητές και μαθήτριες κομμωτικής.    Το εργαστήριο διαθέτει θέσεις εργασίας, καθρέφτες, κούκλες εξάσκησης με φυσική τρίχα, ηλεκτρικά επαγγελματικά πιστολάκια, βούρτσες μεταλλικές και ξύλινες, επαγγελματικές μασιές για μπούκλες και ίσιωμα μαλλιών, μηχανές κουρέματος, ψαλίδια κουρέματος και αραιώματος, στεγνωτήρες μαλλιών, λουτήρες και τροχήλατους βοηθούς με ρολά, μπικουτί και άλλα μικρότερα εργαλεία και αναλώσιμα υλικά. Έτσι οι μαθητές εξοικειώνονται με τα εργαλεία των εργασιών της κομμωτικής καθώς και με τον χώρο ενός κομμωτηρίου, πράγμα που θα τους βοηθήσει και θα τους διευκολύνει μελλοντικά.

Στο εργαστήριο κομμωτικής ο/η μαθητής/τρια μπορεί να αποκτήσει τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να μπορεί μελλοντικά να εργαστεί σε κομμωτήρια, θέατρα, τηλεοπτικούς σταθμούς, εταιρείες βαφών κομμωτικής, οίκους μόδας, περιοδικά, ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες και ως ελεύθερος επαγγελματίας σε όλους τους τομείς της ειδικότητας του. Πραγματοποιεί κουρέματα, περμανάντ, χτενίσματα και βαφές χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία. Εφαρμόζει τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Γνωρίζει τις βασικές αρχές διοίκησης και λογιστικής καθώς και τη νομοθεσία που αφορά την ίδρυση και λειτουργία ενός κομμωτηρίου.

Το 1ο ΕΚ Μυτιλήνης διαθέτει δύο εργαστηριακές αίθουσες για να καλύψει τις ανάγκες του εργαστηρίου Κομμωτικής Τέχνης. Η δεύτερη αίθουσα (βοηθητική) εξυπηρετεί μερικώς και τις ανάγκες του εργαστηρίου Αισθητικής Τέχνης.

Οι μαθητές εκπαιδεύονται στα εργαστήρια στις : 
– Βασικές Αρχές Εξυπηρέτησης Πελατών,
– Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο,
– Βασικές Γνώσεις Επιλογής και Διαμόρφωσης Χώρου Εργασίας,
– Κατάλληλα μηχανήματα κομμωτηρίου, συντήρηση και αποκατάσταση εξοπλισμού
– Πρακτικές Γνώσεις Χημείας,
– Τεχνικές και υλικά απολύμανσης εργαλείων κομμωτικής
– Τεχνολογία κομμωτικής: τεχνικές κοπής μαλλιών, λουσίματος, στεγνώματος μαλλιών (πιστολάκι), χτενίσματος, αποχρωματισμού και βαφής μαλλιών,
– Τεχνολογία εργαλείων υλικών υλικά κοπής τρίχας, υλικά βαφής, υλικά λουσίματος.